Wie zijn wij | Bestuur

Vereniging Yogascholen Nederland (VYSN) is de branchevereniging voor yogaondernemers van kleine en grote studio’s, van starters tot gevestigde studio’s. 

De populariteit van yoga is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Inmiddels beoefenen al bijna 2 miljoen Nederlanders yoga en jaarlijks worden dit er steeds meer. Yogascholen hebben een breed aanbod aan yogastijlen en -lessen en dat maakt yoga toegankelijk voor alle doelgroepen. Het beoefenen van yoga heeft een positieve invloed op de mentale en fysieke gezondheid van de beoefenaar. En daarmee spelen yogascholen en -ondernemers een hoofdrol in het bewerkstelligen van een positieve gemoedstoestand van de beoefenaar.

VYSN is in Mei 2020 opgericht en is dé branchevereniging voor yoga ondernemingen in Nederland. 

"This is the power of gathering: it inspires us, delightfully, to be more hopeful, more joyful, more thoughtful: in a word, more alive."

Alice Walker

Marco Rodie, oprichter van Thrive Yoga Amsterdam en initiatiefnemer van de Vereniging. Yoga betekent letterlijk verenigen. Ik heb me de afgelopen jaren ingezet voor meer samenwerking van Yogascholen in Amsterdam. Zo kwamen we al regelmatig met studio eigenaren samen om ervaringen en uitdagingen te delen. Nu deed de kans zich voor om dit nationaal te gaan doen, op een moment dat dat harder nodig is dan ooit. Samen staan we sterk en samen als yogascholen dragen we bij aan bewustzijn en gezondheid in de samenleving

Marco

Het is altijd mijn droom geweest dat scholen een gezamenlijke stem kunnen vormen voor het algemeen welzijn en de sterk veranderende wereld. 

Mijn brede beroeps en levenservaring is hopelijk tot ondersteuning bij de geboorte van de branche: Moeder, therapeut, yogadocent, klimaat activist, ex-acrobaat en eigenaar Kompassie yogastudio.

Juliette

Joost is sinds enige tijd een van de gezichten achter Delight yoga. Hij houd zich bezig met de organisatorische kant van de school en geniet ervan om dagelijks omgeven te zijn met zoveel mensen die onbevoordeeld zichzelf kunnen zijn.

Joost

Mijn naam is Krishna Borgers, penningmeester van het oprichtingsbestuur VYSN.

Iets wat ik al heel lang mis in Nederland is een branchevereniging die de belangen van yogascholen behartigt. In een steeds veranderende wereld is het belangrijk dat yogascholen zich meer met elkaar verbinden, hun kennis en ervaring uitwisselen. Kennis en creativiteit groeien altijd als je het deelt. En wat je deelt maakt je sterk.

Krishna

Verbonden en Samen Sterk!