top of page

Covid & Yoga

Het belang van Yogascholen in deze periode:

In deze tijd is het ontzettend belangrijk om mensen fysieke en mentale hulp aan te reiken, om hun lichamelijke en mentale vitaliteit en weerstand te versterken.

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go-to font for titles, paragraphs & more.

FYSIEK GEZOND

Yoga beoefenen draagt in belangrijke mate bij aan flexibiliteit, kracht, mobiliteit en conditie van mensen. Juist in deze Covid periode is het belangrijk om het lichaam sterk en soepel te houden, zodat men weerstand kan bieden tegen het heersende virus. 

MENTAAL GEZOND

Men is constant onderhevig aan verandering, onzekerheid, en in sommige gevallen verlies. Yoga, meditatie en bewustzijn kunnen mensen begeleiden in dit proces en positief bijdragen aan het vinden van een manier om met de situatie om te gaan en pijn te verzachten. Daarnaast helpt yoga bij het tegengaan, dan wel voorkomen, van stress en spanning.

Yogascholen richten zich in om op een verantwoorde manier de deuren te heropenen in de vorm van een 1,5 meter samenleving volgens de maatregelen van het RIVM. Hierin staat het waarborgen van de veiligheid en de gezondheid van mensen altijd voorop. Daarnaast draagt yoga bij aan het maatschappelijke belang om fysieke en mentale gezondheid te bevorderen.

Vereniging Yogascholen Nederland (VYSN) heeft een Covid Protocol samengesteld met een branchevoorstel voor het veilig beoefenen van yoga in yogascholen. Leden van VYSN kunnen dit protocol downloaden vanaf de website.

 

Het protocol voor yogastudio's is door MKB Nederland aangeboden aan het Ministerie van Economische Zaken.

bottom of page