Wie zijn wij | Bestuur

Vereniging Yogascholen Nederland (VYSN) is de branchevereniging voor yogaondernemers van kleine en grote studio’s, van starters tot gevestigde studio’s. 

De populariteit van yoga is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Inmiddels beoefenen al bijna 2 miljoen Nederlanders yoga en jaarlijks worden dit er steeds meer. Yogascholen hebben een breed aanbod aan yogastijlen en -lessen en dat maakt yoga toegankelijk voor alle doelgroepen. Het beoefenen van yoga heeft een positieve invloed op de mentale en fysieke gezondheid van de beoefenaar. En daarmee spelen yogascholen en -ondernemers een hoofdrol in het bewerkstelligen van een positieve gemoedstoestand van de beoefenaar.

VYSN is in Mei 2020 opgericht en is dé branchevereniging voor yoga ondernemingen in Nederland. 

"This is the power of gathering: it inspires us, delightfully, to be more hopeful, more joyful, more thoughtful: in a word, more alive."

Alice Walker

Bestuursleden

Marco Rodie, oprichter van Thrive Yoga Amsterdam en initiatiefnemer van de Vereniging. Yoga betekent letterlijk verenigen. Ik heb me de afgelopen jaren ingezet voor meer samenwerking van Yogascholen in Amsterdam. Zo kwamen we al regelmatig met studio eigenaren samen om ervaringen en uitdagingen te delen. Nu deed de kans zich voor om dit nationaal te gaan doen, op een moment dat dat harder nodig is dan ooit. Samen staan we sterk en samen als yogascholen dragen we bij aan bewustzijn en gezondheid in de samenleving

Marco

Mijn naam is Krishna Borgers, penningmeester van het oprichtingsbestuur VYSN.

Iets wat ik al heel lang mis in Nederland is een branchevereniging die de belangen van yogascholen behartigt. In een steeds veranderende wereld is het belangrijk dat yogascholen zich meer met elkaar verbinden, hun kennis en ervaring uitwisselen. Kennis en creativiteit groeien altijd als je het deelt. En wat je deelt maakt je sterk.

Krishna
2K8A3157.jpg

Joost is sinds enige tijd een van de gezichten achter Delight yoga. Hij houd zich bezig met de organisatorische kant van de school en geniet ervan om dagelijks omgeven te zijn met zoveel mensen die onbevooroordeeld zichzelf kunnen zijn.

Joost

Bestuur

WhatsApp Image 2021-05-07 at 16.21.59.jp
Annelies - Vormgeving

Annelies

IMG_6409.jpeg
Sharon - Teksten

Mijn naam is Sharon.

2020 foto PJ zw-w.jpg
Piet Jan - SBI code

Ik wil graag bijdragen aan deze vereniging, de yoga scholen verdienen namelijk een stem omdat wij net als de docenten een grote rol hebben in het yoga aanbod in Nederland. Ik ben blij met deze vereniging, het is nu en straks nodig!

marielle.jpg
Marielle - Social Media

Mijn naam is Mariëlle Poot. Ik ben docente Hatha yoga en founder van Yogaschool UP to You in De Lier, het Westland. Mijn roots liggen in het Voortgezet Onderwijs waar ik met plezier het vak Aardrijkskunde doceerde.
Ik ben blij dat deze professionele brancheverenging voor yogascholen is opgericht en ik een bijdrage mag leveren. Het verenigen van yogascholen is essentieel voor politieke erkenning en het vergroten van het bereik van ons gedachtegoed. Yoga verdient een stem in Den Haag én een vaste plek in onze maatschappij; tijdens Corona, maar ook daarna. Op die manier kunnen we samen van grotere betekenis zijn voor iedereen die op zijn yogamat stapt. Binnen VYSN beheer ik onze communicatiekanalen, zoals sociale media en LinkedIn.

Screenshot 2020-12-21 at 15.43.12.png
Marc - Secretaris

Ik ben verbonden aan het Iyengar Yogacentrum Den Haag dat sinds 2002 geleid wordt door mijn vrouw Ria Brandon. We hebben aan den lijve ondervonden hoe goed yogabeoefening is voor vitaliteit en herstel. Met onze ervaring zetten we ons graag in voor de hele yogagemeenschap in Nederland. 

Verbonden en Samen Sterk!