top of page

Wie zijn wij | Bestuur

Vereniging Yogascholen Nederland (VYSN) is sinds mei 2020 dé branchevereniging voor en door yogaondernemers van kleine en grote studio’s, van starters tot gevestigde studio’s. 

De populariteit van yoga is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Inmiddels beoefenen al bijna 2 miljoen Nederlanders yoga en jaarlijks worden dit er steeds meer. Yogascholen hebben een breed aanbod aan yogastijlen en -lessen en dat maakt yoga toegankelijk voor alle doelgroepen. Het beoefenen van yoga heeft een positieve invloed op de mentale en fysieke gezondheid van de beoefenaar. En daarmee spelen yogascholen en -ondernemers een essentiële bijdrage aan het fysieke en mentale welzijn van Nederland.   

Verbonden en Samen Sterk!

Bestuur

IMG_6409.jpeg
Sharon - Voorzitter

“Mijn naam is Sharon Bartels, sinds kort voorzitter van de Vereniging. Ik geef Jivamukti en Restorative Yoga les en werk daarnaast al vele jaren als communicatieadviseur en woordvoerder voor de Rijksoverheid. Die expertise zet ik ook heel graag in voor de Vereniging. 

2020 foto PJ zw-w.jpg
Piet Jan - SBI code / POS

Ik wil graag bijdragen aan deze vereniging, de yoga scholen verdienen namelijk een stem omdat wij net als de docenten een grote rol hebben in het yoga aanbod in Nederland. Ik ben blij met deze vereniging, het is nu en straks nodig!

Joost is sinds enige tijd een van de gezichten achter Delight yoga. Hij houd zich bezig met de organisatorische kant van de school en geniet ervan om dagelijks omgeven te zijn met zoveel mensen die onbevooroordeeld zichzelf kunnen zijn.

Yolande - Financiën 
marielle.jpg
Marielle - Regionale Netwerk Meetings

Mijn naam is Mariëlle Poot. Ik ben docente Hatha yoga en founder van Yogaschool UP to You in De Lier, het Westland. Mijn roots liggen in het Voortgezet Onderwijs waar ik met plezier het vak Aardrijkskunde doceerde.
Ik ben blij dat deze professionele brancheverenging voor yogascholen is opgericht en ik een bijdrage mag leveren. Het verenigen van yogascholen is essentieel voor politieke erkenning en het vergroten van het bereik van ons gedachtegoed. Yoga verdient een stem in Den Haag én een vaste plek in onze maatschappij; tijdens Corona, maar ook daarna. Op die manier kunnen we samen van grotere betekenis zijn voor iedereen die op zijn yogamat stapt. Binnen VYSN beheer ik onze communicatiekanalen, zoals sociale media en LinkedIn.

 

 

 

Onze beleidsplannen lees je hier:

Beleidsplan 2021

Beleidsplannen 

bottom of page